Burun ameliyatları ile ilgili doğru ve yanlışlar

Burun ameliyatı sonrası morluk ve şişlik kaçınılmaz sonuçlardır.
DOĞRU: Burun ameliyatları burun deliklerinden girilerek yapılan ve bir kısmı görerek bir kısmı ise el yordamıyla görmeden yapılan müdahalelerdir. Klasik bir burun ameliyatında burun çatısı birkaç yerden kırılır ve yeniden oluşturulur yani istemli ve kontrollü kırık oluşturulan ameliyatlardır. Hepinizin bildiği gibi kırık oluşan yerde de morluk ve şişlik oluşması kaçınılmaz sonuçlardır.

Burun ameliyatından sonra bir süre gözlük takmamak gerekmektedir.
DOĞRU: Burun ameliyatlarından hemen sonra burun köküne oturan gözlükler takıldığında bu bölgenin iyileşmesi henüz tamamlanmadığı için iz oluşabilir. Bu nedenle burun ameliyatlarından sonra doktorunuzun uygun gördüğü süre burun köküne oturan gözlükler takmayınız.

Burun ameliyatları hiç iz bırakmadan yapılan ameliyatlardır.
DOĞRU: Burun estetik ameliyatları her iki burun deliğinden girilerek yapılan ve dışardan hiçbir izin belli olmadığı ameliyatlardır.

Burun estetiği olmayı planlayan bir hastada aynı zamanda orta hatta da eğrilik varsa ikinci bir ameliyat gerekir.
YANLIŞ: Burun estetiği sırasında burnun orta hattı da tamamen ortaya konduğu için buradaki eğriliklerde aynı ameliyat sırasında giderilebilir.

Burun ameliyatı her yaşta yapılabilir
YANLIŞ: Çünkü burun ameliyatı yapılabilmesi için kişinin kemik gelişiminin tamamlanması gereklidir. Bu nedenle kişinin 18 yaşına gelmesi beklenmeli daha sonra ameliyat planlanmalıdır.

Burun ameliyatı olduktan birkaç yıl sonra burun ucunda mutlaka bir düşme oluşur.
YANLIŞ: Burun ameliyatı sırasında hem kemik çatı hem de kıkırdak çatı ile ilgili müdahaleler yapılır ancak bu müdahalelerin sonunda çatı tekrar oluşturulur ve bu çatı burnun yumuşak dokusunu taşıma görevini üstlenir. Usulünce ve profesyonel ellerde yapılan burun ameliyatlarından sonra burun ucunda düşme söz konusu değildir.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Lütfen bütün alanları doldurun.